AI til præklinisk forskning og udvikling

Senest opdateret d. 26/1-2022
Afsluttet
Alexandra Instituttet
Indsatsområdet Accelerering af digital sundhed og velfærd i Danmark under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi og Sundhed og medicoteknologi
Helle Markmann
Principal Product Manager, Healthcare IT
Kristian Krämer
Senior Project and Business Development Manager

Aktiviteten har fokus på at give præklinisk forskning, modelarbejde og udvikling (F&U) – især i medico-, biotek- og farmavirksomheder – nem adgang til kunstig intelligens værktøjer, skræddersyede til at understøtte analyse og opsamling.

Målet for aktiviteten er:

  • Værktøjskasse, der gøres tilgængelig via TDUen, med bredt anvendelige metoder til dataanalyse, visualisering og forklaring af data og resultater, der kan anvendes uden dyb it-teknisk viden. Aktiviteten bidrager dermed direkte til indsatsens mål om at udvikle en teknologisk service i TDUen i 2021.
  • Formidling og facilitering af de nyeste kunstig intelligens metoder med fokus på forskellige, relevante anvendelser i præklinisk forskning og modelarbejde, samt på de mest anvendte datatyper, gennem 3-4 indlæg på branchemøder, seminarer, i tidsskrifter, m.v.
  • Demonstration af anvendelse af metoderne i værktøjskassen via mindst en relevant case i samarbejde med Bioneer.

Udover case-samarbejdet med Bioneer vil denne aktivitet også bidrage til samarbejdet med videninstitutioner i form af f.eks. fælles F&U ansøgninger. Aktiviteterne bidrager således direkte til slutmålet for det overordnede anvendelsestema i indsatsområdet: At virksomheder får en mere effektiv præklinisk F&U-proces gennem udnyttelse af state-of-the-art (SOTA)-kunstig intelligens og dermed en hurtigere vej på markedet.