High performance materialer - revolutionerende produkter med nye materialer

Jeppe Skinnerup Byskov
Senior specialist

High Performance Materials omfatter materialer, der har markant forbedrede egenskaber, eller som giver eksisterende produkter helt nye og unikke egenskaber. Dansk industri efterspørger nye muligheder inden for tre af Teknologisk Instituts kernekompetencer på materialeområdet: 3D-printede plast- og metalemner, avancerede emballager med højtydende barrierelag, samt plastprodukter med ekstremt lang og forudsigelig levetid.

En større opmærksomhed på High Performance Materialer giver danske virksomheder bedre muligheder for at imødekomme det nuværende teknologiske kapløb og danner en afgørende basis for avanceret produktion, hvor produkter med intelligente egenskaber er konkurrenceparameteren. Det er nødvendigt, hvis dansk produktion skal udvikle sig og vokse.

Aktiviteten vil videreudvikle centrale kompetencer og serviceydelser - og anvendelsen af High Performance Materialer vil spænde over en sammenhængende udvikling af udvalgte materialers grundbestanddele, deres strukturelle opbygning og de egenskaber, som materialerne ender med at tilføre de færdige produkter.
Resultatet bliver nye stærke rådgivningsydelser, adgang for danske virksomheder til state of the art udstyr og demonstration af, hvordan teknologierne kan transformeres og opskaleres til industriel anvendelse.

Budget:
2016: 2.910.000 kr.
2017: 2.910.000 kr.
2018: 2.910.000 kr.

Log ind

Eller log ind med...

Del denne side...