Styrkelse af Danmarks position inden for computer vision og deep learning

Senest opdateret d. 11/1-2019
Alexandra Instituttet
Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi
Martin Møller
Deputy Director

Med en ambitiøs og målrettet indsats inden for computer vision-teknologi vil Alexandra Instituttet styrke dansk erhvervsliv i den globale konkurrence inden for anvendt kunstig intelligens og deep learning.

De seneste års udvikling inden for deep learning har åbnet op for et kæmpe globalt marked for kunstig intelligens, og her er computer vision lige nu den teknologi, hvor vækst- og markedspotentialet er størst. Hvis Danmark skal tage andel i dette kæmpe marked, er der behov for en fælles og målrettet indsats. Derfor vil Alexandra Instituttet booste udviklingen og anvendelsen af deep learning inden for computer vision-teknologi i danske virksomheder.
De teknologiske serviceydelser omfatter rådgivning, udviklingshjælp, formidling af best practice til teknisk løsningsopbygning og forretningsudvikling. Disse realiseres gennem fælles aktiviteter såsom udviklingscases, workshops og kurser og ved at give virksomheder fri adgang til vores “maskinrum” (f.eks. demoer, kildekode og data). Målgruppen er virksomheder, styrelser og institutioner, der ønsker at udnytte mulighederne i de voksende mængder af billed- og videodata, men som enten mangler kompetencerne eller ressourcerne til at komme i gang. Vi vil også være sparringspartner for virksomheder, der allerede arbejder med computer vision-teknologi.

Budget:
2019: 2.765.000 kr.
2020: 2.765.000 kr.

Baseret på aktivitetsforslag:  Styrkelse af Danmarks position inden for computer vision og deep learning

Nøgleord