Udvikling af hybride testmetoder for stor-skala mekaniske og strukturelle systemer

Senest opdateret d. 15/1-2019
FORCE Technology
Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Byggeri og anlæg, Energi og energieffektivitet og Informations- og Kommunikationsteknologi
Henrik Hassing
Technical Vice President

Nye hybride test- og valideringsmetoder til test af stor-skala mekaniske strukturer kræves for at sikre udviklingen indenfor vedvarende energi, det maritime og infrastruktur. Aktiviteten udvikler sådanne metoder i samarbejde med danske virksomheder.

Udvikling og validering af store og fuldskala mekaniske systemer og strukturer er komplekst, tidsintensivt og dyrt for industrien. Danmark er førende indenfor vindenergi, marine og offshore industrien samt byggeri og infrastruktur. For alle disse brancher er udvikling og validering en udfordring, der vokser i takt med systemernes størrelse og kompleksitet.

I denne aktivitet udvikles og afprøves som proof-of-concept et nyt, hurtigere og billigere værktøj til test og modelvalidering af sådanne store, komplekse systemer. Værktøjet bygges med udgangspunkt i en udviklings- og valideringsplan, der udnytter en hybrid af fysiske test, avanceret computersimulering og næste generations overvågningsteknikker.

Udviklingen af disse hybride testmetoder vil fokusere på to områder (1) En hybrid af tests i forskellige størrelser og kompleksiteter og (2) En hybrid af fysiske og virtuelle tests, hvor computermodeller og fysiske testprogrammer integreres. Ved at integrere modellering og simulering på tværs af forskellige størrelsesskalaer, kan valideringsprogrammerne give hurtigere og billigere resultater. Derudover vil de nye services være nyttige for virksomheder placeret i hele forsyningskæden, da deres produkter eller systemer nu kan evalueres effektivt på komponentniveau.

For at engagere, dele viden med og lære af industrien, vil aktiviteten etablere et nært samarbejde gennem Advisory Board og demo-cases med industrielle og akademiske partnere. Endelig udvikles et videreuddannelseskursus med henblik på at imødekomme industriens efterspørgsel på kvalificerede fagfolk inden for mekanisk og strukturel testning.

Budget:
2019: 2.975.000 kr.
2020: 2.975.000 kr.

Baseret på aktivitetsforslag:  Udvikling af hybride testmetoder for stor-skala mekaniske og strukturelle systemer

Nøgleord