Nye forslag

Se de nye aktivtetsforslag der er til debat herunder. Klik ind på de enkelte for at deltage direkte i debatten.

Accelereret markedsadgang for digitalt medicinsk udstyr

Digitaliseringen skaber nye muligheder for medicinske produkter til gavn for brugere og behandling, men giver anledning til skærpede krav og øget konkurrence. Med dette initiativ vil FORCE Technology styrke virksomhedernes position i Industri 4.0.

Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi og Sundhed & fødevarer
FORCE Technology

AeroDx - Luftbaseret diagnostik målrettet landbrugssektoren

FORCE Technology vil udvikle en række serviceydelser, der hurtigt og effektivt kan påvise patogene bakterier og vira i staldmiljøer, med henblik på at skabe øget fødevaresikkerhed, dyrevelfærd samt en optimeret produktion i dansk primærproduktion.

Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Klima og miljø og Sundhed & fødevarer
FORCE Technology

Biobased Business – Valorisering af biomasse

Danmark har potentialet til at blive et vækstcenter inden for biobaseret produktion. Der fokuseres på at udvikle bioraffinerings- og konverteringsteknologier, der kan udvikle nye biobaserede produkter og skabe værdi ud fra biologiske restmaterialer.

Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Energi, Klima og miljø og Sundhed & fødevarer
Teknologisk Institut

De 17 Verdensmål i praksis

Formålet er gennem 15-20 cases at vise, hvordan de 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling skaber værdi for både virksomheder og samfundet i praksis. Desuden udvikles et innovations-værktøj, som virksomhederne direkte kan anvende i arbejdet.

Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Energi, Klima og miljø og Sundhed & fødevarer
Teknologisk Institut

Digitalisering i jordbruget

Digitalisering åbner mulighed for at øge effektiviteten og forbedre både den sorte og grønne bundlinje i landbruget. Forudsætningen er valide data, der bringes i anvendelse, samt behov for værktøjer til dataopsamling, smarte sensorer og dataanalyse.

Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi, Produktionsteknologi og Sundhed & fødevarer
Teknologisk Institut

Emerging robotics - Robotter udenfor fabriksgulvet

Robotteknologi skal være vækst katalysator, også udenfor fabriksgulvet. Via teknologiudvikling skal robotter i højere grad løse problemer under vanskelige forhold hvor vejr, vind, lysforhold og manglende adgang til strøm kræver nye tekniske løsninger

Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Byggeri og anlæg, Produktionsteknologi og Sundhed & fødevarer
Teknologisk Institut

Forståelse og målrettet behandling af inflammatoriske tilstande

Bioneer vil i de kommende år imødekomme centrale behov inden for udvikling af nye behandlinger af inflammatoriske tilstande med personlig medicin ved at udvikle specifikke og sensitive analyseteknologier og cellemodeller.

Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Sundhed & fødevarer
Bioneer

Fremtidens medicinske udstyr

Bedre forebyggelse, diagnoser og behandling af den enkelte patient: En tværfaglig udvikling af funktionelle belægninger, som fx antibakterielle eller med bedre vævsintegration, 3D-print med bio-egenskaber og mikro- og molekylærbiologiske kompetencer.

Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Materialeteknologi, Produktionsteknologi og Sundhed & fødevarer
Teknologisk Institut

Fødevarekvalitet og convenience – value for money

Fødevareindustrien har brug for hjælp til at imødekomme stigende efterspørgsel på convenience måltider. Det kræver metoder til måling af rå- og færdigvarers kvalitet og udvikling af optimale teknologier til processering, emballering og tilberedning.

Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Klima og miljø, Produktionsteknologi og Sundhed & fødevarer
Teknologisk Institut

Fødevaresikkerhed 2.0

Fødevaresikkerhed er en dansk styrkeposition, som kræver en indsats i takt med introduktion af nye teknologier og øget digitalisering. Food Safety Culture er et nært forestående paradigmeskifte, som tænker fødevaresikkerhed ind i virksomhedskulturen.

Resultatkontrakt 2019-2020 under temaerne Produktionsteknologi og Sundhed & fødevarer
Teknologisk Institut