Avanceret 3D visualisering af massive datamængder og realtidsdata

Senest opdateret d. 14/2-2022
Afsluttet
Alexandra Instituttet
Indsatsområdet Digitale teknologier til datadrevet, bæredygtig vækst under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi, Klima og miljø og Produktionsteknologi
Laura Møller
Strategic Project Manager

Fly, droner og satellitter indsamler billedmateriale i stadig højere opløsning og frekvens. Nye datakilder bliver mainstream fra laserskannere i mobiltelefoner i den ene ende til storskala røntgen og neutron faciliteter i den anden ende.

I takt med stigende datamængder er der behov for effektive metoder til analyse, forædling og inspektion af den opsamlede data for at udnytte den fulde værdi deraf. Aktiviteten vil omfatte kompetence- og videnopbygning i form af afdækning af state-of-the-art teknologi inden for

  • Realtidsgrafik, herunder Vulkan og Hardware raytracing
  • Dynamisk streaming og caching af store datamængder til analyse og visualisering af f.eks. protein/mikrobiologisk data, punktskyer og voxeldata.
  • APIer til effektiv databehandling og visualisering direkte i webbrowsere

Konkret bidrages der til de overordnede mål for indsatsen med en eller flere caseforløb med virksomheder, udbygning af teknologisk service i form af rådgivning og basis software komponenter, samt bidrag til den tværgående videnspredning.