Data og arbejdsprocesser – interaktion og visualisering

Senest opdateret d. 14/2-2022
Afsluttet
Alexandra Instituttet
Indsatsområdet Digitale teknologier til datadrevet, bæredygtig vækst under temaerne Energi og energieffektivitet, Informations- og Kommunikationsteknologi, Klima og miljø, Produktionsteknologi og Transport
Laura Møller
Strategic Project Manager

Målet med aktiviteterne er at opbygge viden, kompetencer og softwarekomponenter til data visualisering og interaktion.

Specielt opbygning af viden om bedste løsninger til AR/VR/XR-løsninger til industrielle applikationer og procesunderstøttelse indenfor produktion, industri, logistik og transport, landbrug og fødevarer og energi.

Aktiviteten bidrager således direkte til det overordnede mål for indsatsområdet om datadrevet, bæredygtig vækst ved at understøtte digitalisering og tilgang til data på tværs af arbejdsprocesser og domæner. Målene for aktiviteten inkluderer:

  • State-of-the-art og state-of-industry analyser for brugen af AR/VR/XR indenfor og på tværs af industrielle domæner.
  • Udvikling af værktøjskasse af tekniske komponenter og metoder for at accelerere optaget i danske virksomheder, bl.a. interaktionskomponenter baseret på nyeste state-of-the art hardware og softwareplatforme til AR/VR/XR. Herunder afprøvning af teknikker som hand tracking, stemmestyring, Lidar, head-mounted displays etc.
  • Udvikling af komponenter til objektgenkendelse i AR for bedre interaktion, herunder også støtte til dynamisk opbygning og opdatering af digitale tvilling modeller.
  • Udvikling af komponenter til effektiv brug af data fra digitale tvillinger og industrielle BOM, BOP og BIM-modeller. Herunder også komponenter til procesunderstøttelse og samarbejde i AR på tværs af værdikæder og brugere.
  • Medvirke til FoU-ansøgninger i med andre videninstitutioner og virksomheder.