Design og udvikling af smarte produkter og servitization

Senest opdateret d. 22/8-2016
Alexandra Instituttet
Resultatkontrakt 2016-2018 under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi
Kaj Grønbæk
Head of Interactive Spaces Lab

Resultatkontrakten udvikler nye teknologiske serviceydelser, som stimulerer produkt- og serviceinnovationen i danske virksomheder, så der skabes vækst via smarte produkter og deres tilknyttede services.

Markedet for smarte produkter er globalt i voldsom vækst, men danske produktionsvirksomheder er ikke kommet helt med på bølgen. Alexandra Instituttet vil udvikle nye teknologiske serviceydelser, som stimulerer produkt- og serviceinnovationen i danske virksomheder, så der skabes vækst via smarte produkter og deres tilknyttede services. Der vil være et dobbelt fokus på:
1) at reducere indgangsbarrierer for traditionelle produktionsvirksomheder i forhold til at bringe produkter på nettet og tilbyde nye services som en del af et etableret eller et nyt økosystem,
2) at stimulere væksten i små, nye produktionsvirksomheder, der skaber smarte produkter fra bunden, inkl. services relateret til produkterne.
Der udvikles teknologiske serviceydelser i form af rådgivning inden for centrale teknologier relateret til Internet of Things (IoT), cyber-physical systems, netværksprotokoller, positionering, mv. Der udvikles rådgivnings- og udviklings-ydelser inden for service design og servitization-forretningsmodeller, samt designkoncepter, design og interaktion til smarte produkter, udvikling af software økosystemer for smarte produkter, product cloud, markeds- og brugsdataopsamling, adaptive og lærende produkter baseret på brugsdataanalyser og feedback.

Budget:
2016: 2.940.000 kr.
2017: 2.940.000 kr.
2018: 2.940.000 kr.

Baseret på aktivitetsforslag:  Udvikling af smarte produkter med fokus på integration af service og Internet of Things (IoT)

Nøgleord