Differentierede og sikre fødevarer baseret på animalske råvarer

Senest opdateret d. 8/12-2010
Teknologisk Institut
Resultatkontrakt 2010-2012 under temaerne Sundhed & fødevarer

Udviklingen i samfundet medfører, at stadig flere bespises fra centrale køkkener på skoler, institutioner, på arbejdspladser eller sygehuse. Måltiderne skal i høj grad tilpasses til de forskellige målgrupper. Da de fleste storkøkkener ikke har mulighed for at tilberede de differentierede måltider fra grunden, er der stor efterspørgsel efter halvfabrikata af høj ensartet kvalitet – til billigst mulig pris. Ud over at måltiderne skal være indbydende at spise, skal de også efterkomme kravene om færrest mulige tilsætningsstoffer, samtidig med at de skal være sikre, så de ikke medfører sygdom hos konsumenten.

Udviklingen i samfundet medfører, at stadig flere bespises fra centrale køkkener på skoler, institutioner, på arbejdspladser eller sygehuse. Måltiderne skal i høj grad tilpasses til de forskellige målgrupper. Da de fleste storkøkkener ikke har mulighed for at tilberede de differentierede måltider fra grunden, er der stor efterspørgsel efter halvfabrikata af høj ensartet kvalitet – til billigst mulig pris. Ud over at måltiderne skal være indbydende at spise, skal de også efterkomme kravene om færrest mulige tilsætningsstoffer, samtidig med at de skal være sikre, så de ikke medfører sygdom hos konsumenten.

Formål
For at foodservice-sektoren kan honorere de fremtidige behov for differentierede måltider, er der behov for målrettet viden, værktøjer og uddannelse, der kan:
• Sikre mod fødevarebåren sygdom forårsaget af bakterier eller virus.
• Sikre kvalitet og sikkerhed med et minimalt forbrug af kemiske ingredienser og konserveringsmidler.
• Anvise brug af naturlige ingredienser og konserverende forbindelser.
• Optimere produktionen og brugen af ny teknologi i forhold til de nye produkter.
• Dokumentere at sikkerhed og kvalitet er som aftalt for alle produktioner.

Målgruppe
På baggrund af aktiviteterne i denne plan vil små og mellemstore virksomheder få mulighed for at få en del af det attraktive marked, der består i at kunne levere måltidsløsninger til storkøkkensektoren – også uden at skulle opbygge egen kvalitets- og produktudviklingsafdeling.

Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 3 M
2011: 3 M
2012: 3 M
Totalt: 9 M

Kontaktinformation
Annemarie Gunvig
7220 2538
agg@teknologisk.dk