Dansk fødevareindustri skal tage ansvar og føring i den globale grønne omstilling. En proaktiv dansk indsats vil sikre en styrket position og konkurrenceevne, hvor nye ressourceeffektive løsninger øger eksporten af bæredygtige fødevarer og fødevareteknologier.
Danmark står stærkt på de internationale markeder for fødevarer på grund af vores høje effektivitet, kvalitet og fødevaresikkerhed. Fødevareproduktionen skal transformeres til klimaneutralitet og være en nøglespiller i Danmarks mål om 70 % reduktion af klimagasser i 2030 og klimaneutralitet i 2050. Teknologisk Institut vil med denne indsats udvikle de teknologier og serviceydelser, branchen har brug for i denne gennemgribende omstilling. Det er Instituttets ambition, at indsatsen ikke alene vil bidrage væsentligt til den nødvendige reduktion i udledningen af klimagasser, men at den også vil øge branchens konkurrenceevne. Med mere end 60 års erfaring som den centrale viden- og udviklingsorganisation for den danske fødevaresektor samt en unik innovationsinfrastruktur med laboratorier samt pilot- og testfaciliteter vil Instituttet spille en vigtig rolle i forhold til at udvikle nye bæredygtige fødevarer.
Danmark står stærkt på de internationale markeder for fødevarer på grund af vores høje effektivitet, kvalitet og fødevaresikkerhed. Fødevareproduktionen skal transformeres til klimaneutralitet og være en nøglespiller i Danmarks mål om 70 % reduktion af klimagasser i 2030 og klimaneutralitet i 2050. Teknologisk Institut vil med denne indsats udvikle de teknologier og serviceydelser, branchen har brug for i denne gennemgribende omstilling. Det er Instituttets ambition, at indsatsen ikke alene vil bidrage væsentligt til den nødvendige reduktion i udledningen af klimagasser, men at den også vil øge branchens konkurrenceevne. Med mere end 60 års erfaring som den centrale viden- og udviklingsorganisation for den danske fødevaresektor samt en unik innovationsinfrastruktur med laboratorier samt pilot- og testfaciliteter vil Instituttet spille en vigtig rolle i forhold til at udvikle nye bæredygtige fødevarer.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Haraldsgade 53
2100 København Ø
Tlf: +45 7231 7800
ufs@ufm.dk
Gregersensvej 1
DK-2630 Taastrup
Tlf: +45 4516 2626
info@gts-net.dk
GTS Login
Log ind som GTS bruger for at administrere dine indsatsområder og aktiviteter.
Debat om dette forslag