Fremtidens udvikling af protein- og peptidbaserede lægemidler, samt ingredienser

Senest opdateret d. 13/1-2021
Bioneer
Pulje:  Resultatkontrakt 2021-2024 under temaerne Produktionsteknologi og Sundhed og medicoteknologi
Christian Clausen
Forskningschef

Udvikling af services som understøtter virksomhedernes produktion og analyser af proteiner og enzymer til behandling af sygdomme, til ingrediensindustrien, samt til processer der bidrager til den grønne omstilling.

Udvikling og produktion af proteiner, peptider og enzymer er komplicerede processer, og kræver adgang til højt specialiserede teknologier og viden. Udviklingshastighed, kvalitet og produktionens skalerbarhed er kritiske parametre for virksomhedernes markedsadgang. Mindre og mellemstore virksomheder vil med lokal adgang til avancerede lokal state-of-the art services og ”hands on” læring i testfaciliteterne langt hurtigere kunne nå i mål med deres udviklingsprogrammer og nå markedet.

Aktiviteter for dette indsatsområde

Aktiv

Protein refoldning, karakterisering og formulering

I denne aktivitet udvikles teknologiske services indenfor såkaldte down stream processer i forbindelse med produktion af rekombinante proteiner.

Under temaerne Produktionsteknologi og Sundhed og medicoteknologi
Bioneer
Aktiv

Karakterisering og formulering af lægemiddelstoffer

Udvikling af stabile lægemiddel-formuleringer, der kan give den ønskede terapeutiske effekt af lægemiddelstoffet er en general udfordring. Der er derfor et stort behov for teknologier der kan løse denne udfordring for virksomhederne.

Under temaerne Sundhed og medicoteknologi
Bioneer
Aktiv

Ny vej til mammal cellelinjeudvikling

Behov for hurtigere at kunne lave mammale stabile cellelinjer til produktion af rekombinante proteiner vokser. Nystartede virksomheder, men også den etablerede farmaceutiske industri har behov for en hurtig og billigere måde at udvikle cellelinjer på.

Under temaerne Produktionsteknologi og Sundhed og medicoteknologi
Bioneer
Aktiv

Udvikling og implementering af standardiserede fed-batch fermenteringsprocesser

Udvikling af optimeret produktionsprocesser for at bringe et protein eller enzym videre fra laboratorieforsøg til produktion er afgørende. Standardiserede fed-batch fermenteringsprocesser vil både accelerere og øge sandsynligheden succes.

Under temaerne Produktionsteknologi og Sundhed og medicoteknologi
Bioneer
Der er ingen aktiviter tilgængelige med den valgte status.