FT01.03 Risikooptimeret og datadrevet produktionskontrol og in-service inspektion af vindmøllevinger

Senest opdateret d. 18/1-2021
Aktiv
FORCE Technology
Indsatsområdet Datadrevet risikoevaluering som katalysator for grøn vækst i vindmøllebranchen under temaerne Klimatilpasning og vandressourcer, Miljøteknologi og cirkulær økonomi og Produktionsteknologi
Henrik Hassing
Technical Vice President

Det primære mål med aktiviten er at kortlægge potentialet i datadrevet risikoevaluering til produktionskontrol og in-service inspektion af vindmøllevinger, baseret på automatiseret ikke-destruktiv ultralydinspektion.

Datadrevet risikoevaluering, funderet på store datamængder, giver aktører adgang til objektive og reproducerbare data til optimering af produktlevetiden og reduktion af risikoen for unødvendige reparationer og udskiftninger af vindmøllevinger.

Aktiviteten bidrager på længere sigt til at realisere udviklingen af en række nye teknologiske services, der bygger på datadrevet produktionskontrol og in-service inspektion af vindmøllevinger. De nye services vil give mere nøjagtige risikoprofiler i kombination med automatisk evaluering af inspektionsresultater og derigennem understøtte producenters og slutbrugeres risikoledelse i forhold til vindmøllevinger.