FT07.06_2022 Post-compliance service

Senest opdateret d. 18/1-2022
Aktiv
FORCE Technology
Indsatsområdet IoT-drevet forretningsdesign - digitalisering af virksomheder og samfund under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi, Service og offentlig innovation og Sundhed og medicoteknologi
Henrik Hassing
Technical Vice President

IoT-produkter er underlagt en lang række krav til overensstemmelse med gældende lovgivning. Med denne aktivitetsplan vil FORCE Technology hjælpe de danske virksomheder med at sikre vedvarende overensstemmelse (post compliance).

Aktitviteterne bygger videre på den behovsafdækning for post compliance i industrien, der blev genemført i 2021, herunder udvikling af et post-compliance katalog, afdækning af relevante standarder og direktiver via nationale og internationale webinarer, seminarer og standardiseringsworkshops, udvikling af interaktive værktøjer til at mappe produktkategorier til gældende standarder og direktiver, samt indledende arbejde med geolokalisering baseret på IP tracking og cybersikkerhedsvurdering baseret på overvågning af SW Bill of Material (BoM).

Behovet for post compliance er særligt stort i life science industrien, hvor der er nye skærpede krav til post market surveillance under MDR-forordningen, idet der løbende skal holdes øje med sikkerhed og ydeevne for produkter i markedet. Traditionelt er markedsopfølgningen udført rent manuelt, men aktiviteten vil afdække, om dette kan gøres ved hjælp af IoT, dvs. i et digitaliseret format, hvor produkterne selv evaluerer behandlingsforløb og hvor brugeren har mulighed for at angive sin tilfredshed efter endt behandling.