FT07.07_2022 Nye digitale produkter

Senest opdateret d. 22/4-2022
Aktiv
FORCE Technology
Indsatsområdet IoT-drevet forretningsdesign - digitalisering af virksomheder og samfund under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi, Produktionsteknologi og Service og offentlig innovation
Henrik Hassing
Technical Vice President

Denne aktivitet vil sætte særligt fokus på nye digitale produkter, som også beskrevet i indsatsområdet. Der arbejdes ad fire spor: Processer og mennesker, Teknologi, Forretning og Grøn omstilling. I 2022 er fokus særligt på den grønne omstilling.

Da IoT binder produkter og services sammen, er det naturligt at se på hvordan erfaringer fra produkt-service systemer, også kaldet PSS kan bruges på IoT-området. Særligt vil aktiviteten fokusere på hvordan PSS kan fremme bæredygtigheden i forhold til eksisterende produktløsninger. Af bæredygtige PSS løsninger kan nævnes remain (levetidsforlængelse), reuse, remanufacturing samt recycling. Forudsætninger for bæredygtige og effektive PSS-ydelser er dataunderstøttede processer baseret på forskellige IoT-løsninger. Som en del af projektet skal der også kunne analyseres hvilke miljømæssige konsekvenser selve IoT-løsningen har (impact ift. ressourcer der spares).