Differentierede og sikre fødevarer baseret på animalske råvarer
Senest opdateret 15.10.2010
Differentierede og sikre fødevarer baseret på animalske råvarer

Udviklingen i samfundet medfører, at stadig flere bespises fra centrale køkkener på skoler, institutioner, på arbejdspladser eller sygehuse. Måltiderne skal i høj grad tilpasses til de forskellige målgrupper. Da de fleste storkøkkener ikke har mulighed for at tilberede de differentierede måltider fra grunden, er der stor efterspørgsel efter halvfabrikata af høj ensartet kvalitet – til billigst mulig pris. Ud over at måltiderne skal være indbydende at spise, skal de også efterkomme kravene om færrest mulige tilsætningsstoffer, samtidig med at de skal være sikre, så de ikke medfører sygdom hos konsumenten.

Opsummering

Udviklingen i samfundet medfører, at stadig flere bespises fra centrale køkkener på skoler, institutioner, på arbejdspladser eller sygehuse. Måltiderne skal i høj grad tilpasses til de forskellige målgrupper. Da de fleste storkøkkener ikke har mulighed for at tilberede de differentierede måltider fra grunden, er der stor efterspørgsel efter halvfabrikata af høj ensartet kvalitet – til billigst mulig pris. Ud over at måltiderne skal være indbydende at spise, skal de også efterkomme kravene om færrest mulige tilsætningsstoffer, samtidig med at de skal være sikre, så de ikke medfører sygdom hos konsumenten.Formål
For at foodservice-sektoren kan honorere de fremtidige behov for differentierede måltider, er der behov for målrettet viden, værktøjer og uddannelse, der kan:
•	Sikre mod fødevarebåren sygdom forårsaget af bakterier eller virus.
•	Sikre kvalitet og sikkerhed med et minimalt forbrug af kemiske ingredienser og konserveringsmidler.
•	Anvise brug af naturlige ingredienser og konserverende forbindelser.
•	Optimere produktionen og brugen af ny teknologi i forhold til de nye produkter.
•	Dokumentere at sikkerhed og kvalitet er som aftalt for alle produktioner.
Målgruppe
På baggrund af aktiviteterne i denne plan vil små og mellemstore virksomheder få mulighed for at få en del af det attraktive marked, der består i at kunne levere måltidsløsninger til storkøkkensektoren – også uden at skulle opbygge egen kvalitets- og produktudviklingsafdeling.  
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 3 M
2011: 3 M
2012: 3 M
Totalt: 9 M
Kontaktinformation
Annemarie Gunvig
7220 2538
agg@teknologisk.dk
Læs mere
Pulje
Kategorier
GTS-Institutter
GTS_logoer_samlet_Teknologisk
Del på sociale medier

Download
indsatsområde-
beskrivelse

Kontaktpersoner
No data was found

Opsummering

Udviklingen i samfundet medfører, at stadig flere bespises fra centrale køkkener på skoler, institutioner, på arbejdspladser eller sygehuse. Måltiderne skal i høj grad tilpasses til de forskellige målgrupper. Da de fleste storkøkkener ikke har mulighed for at tilberede de differentierede måltider fra grunden, er der stor efterspørgsel efter halvfabrikata af høj ensartet kvalitet – til billigst mulig pris. Ud over at måltiderne skal være indbydende at spise, skal de også efterkomme kravene om færrest mulige tilsætningsstoffer, samtidig med at de skal være sikre, så de ikke medfører sygdom hos konsumenten.Formål
For at foodservice-sektoren kan honorere de fremtidige behov for differentierede måltider, er der behov for målrettet viden, værktøjer og uddannelse, der kan:
•	Sikre mod fødevarebåren sygdom forårsaget af bakterier eller virus.
•	Sikre kvalitet og sikkerhed med et minimalt forbrug af kemiske ingredienser og konserveringsmidler.
•	Anvise brug af naturlige ingredienser og konserverende forbindelser.
•	Optimere produktionen og brugen af ny teknologi i forhold til de nye produkter.
•	Dokumentere at sikkerhed og kvalitet er som aftalt for alle produktioner.
Målgruppe
På baggrund af aktiviteterne i denne plan vil små og mellemstore virksomheder få mulighed for at få en del af det attraktive marked, der består i at kunne levere måltidsløsninger til storkøkkensektoren – også uden at skulle opbygge egen kvalitets- og produktudviklingsafdeling.  
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 3 M
2011: 3 M
2012: 3 M
Totalt: 9 M
Kontaktinformation
Annemarie Gunvig
7220 2538
agg@teknologisk.dk
Læs mere

Aktiviteter for dette indsatsområde​

Filtrer efter status
Status
Der er ikke oprettet aktiviteter for dette indsatsområde

Vælg dine påmindelser

Vælg hvordan du vil modtage påmindelser. Du kan afmelde fremtidige påmindelser ved at trykke på afmeld i emailen.

EMAIL *

GTS Login

Log ind som GTS bruger for at administrere dine indsatsområder og aktiviteter.

E-mail *
Password *