Monitering af hygiejne i lukket produktionsudstyr
Senest opdateret 14.01.2019
Monitering af hygiejne i lukket produktionsudstyr

Nye sensorbaserede testmetoder til at monitere hygiejne i lukket produktionsudstyr og metoder til tilstandsvurdering af overflader skal understøtte et stærkt dansk brand på eksportmarkederne knyttet til høj fødevaresikkerhed.

Opsummering

Høj fødevaresikkerhed er et dansk varemærke med afgørende betydning for fødevareindustriens konkurrenceevne og eksport. En hygiejnisk og ren produktion er derfor helt centralt i branchen. De løbende udgifter til opretholdelse af et højt hygiejneniveau i produktionen er store og dermed også interessen for nye metoder og teknologier, der på en kosteffektiv måde kan understøtte ´ren produktion´. Med aktiviteten vil vi udvikle nye testmetoder, der gør os i stand til at kunne monitere hygiejneniveauet i lukket procesudstyr: 1) En sensorbaseret metode, der kan monitere skyllevandets renhed og dermed afgøre, om rengøringen er foretaget tilstrækkeligt og 2) Metoder til at tilstandsvurdere udstyrets overflader, hvor man kan identificere, hvor rengøringen ikke kan foretages tilstrækkeligt pga. revner, tæringer o.l. i overfladerne samt vurdere, hvor meget af udstyret, der er skadet. Den primære målgruppe for aktiviteten er fødevareproducenter med fortrinsvis lukket produktionsudstyr, samt pharmaindustrien, der har tilsvarende behov.
Læs mere
Pulje
Kategorier
GTS-Institutter
GTS_logoer_samlet_FORCE
Del på sociale medier

Download
indsatsområde-
beskrivelse

Kontaktpersoner
tre
Trine Erdal
Project Director, Research & Development

Opsummering

Høj fødevaresikkerhed er et dansk varemærke med afgørende betydning for fødevareindustriens konkurrenceevne og eksport. En hygiejnisk og ren produktion er derfor helt centralt i branchen. De løbende udgifter til opretholdelse af et højt hygiejneniveau i produktionen er store og dermed også interessen for nye metoder og teknologier, der på en kosteffektiv måde kan understøtte ´ren produktion´. Med aktiviteten vil vi udvikle nye testmetoder, der gør os i stand til at kunne monitere hygiejneniveauet i lukket procesudstyr: 1) En sensorbaseret metode, der kan monitere skyllevandets renhed og dermed afgøre, om rengøringen er foretaget tilstrækkeligt og 2) Metoder til at tilstandsvurdere udstyrets overflader, hvor man kan identificere, hvor rengøringen ikke kan foretages tilstrækkeligt pga. revner, tæringer o.l. i overfladerne samt vurdere, hvor meget af udstyret, der er skadet. Den primære målgruppe for aktiviteten er fødevareproducenter med fortrinsvis lukket produktionsudstyr, samt pharmaindustrien, der har tilsvarende behov.
Læs mere

Aktiviteter for dette indsatsområde​

Filtrer efter status
Status
Der er ikke oprettet aktiviteter for dette indsatsområde

Vælg dine påmindelser

Vælg hvordan du vil modtage påmindelser. Du kan afmelde fremtidige påmindelser ved at trykke på afmeld i emailen.

EMAIL *

GTS Login

Log ind som GTS bruger for at administrere dine indsatsområder og aktiviteter.

E-mail *
Password *