Kvantemetrologi

Senest opdateret d. 1/12-2021
Aktiv
DFM
Indsatsområdet Metrologi til digitalisering og datasikkerhed under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi, Materialeteknologi og Produktionsteknologi
Jan Hald
Teamleder

Kvantekrypteret datakommunikationer og ”kvantecomputing” får væsentlig samfundsmæssig betydning. Aktiviteten adresserer specifikation og verifikation af kvantematerialer og komponenter til kvantekryptering, kvantecomputing og kvantesensorer.

Fremadrettet vil kvanteteknologi få væsentlig samfundsmæssig indflydelse, specielt når teknologier som ”kvantecomputing” og kvantekrypteret datakommunikationer bliver tilgængelige. Nærværende aktivitet inkluderer forskning i og udvikling af nye målemetoder til specifikation og verifikation af kvantematerialer og komponenter til kvantekryptering og kvantecomputing med henblik på opbygning af en testfacilitet for kvantebaserede systemer og komponenter. For eksempel adresseres optiske komponenter til fremtidens kvantekrypteringssystemer. Dette omfatter både teknologier baseret på svage kontinuerte lyssignaler såvel som kryptering baseret på diskrete enkeltfoton lyskilder.

Kvantemetrologi ved DFM