Ledelsessystemer

Senest opdateret d. 23/4-2009
Resultatkontrakt 2010-2012 under temaerne Service og offentlig innovation

De offentlige forvaltninger har behov for at tiltrække og fastholde sine ledere. Nye ledere vælger ofte det offentlige fra med baggrund i det hierarkiske system og de offentlige ledelsessystemer. Med faldende arbejdsstyrke er behovet for at fastholde de offentlige ledere endnu større. Ledelsessystemer, der understøtter den enkelte leders dagligdag.

I tæt samarbejde med udvalgte offentlige forvaltninger at kortlægge nuværende og fremtidig behov for overvågning af den enkelte medarbejder samt fastsætte de dominerende koordineringsmekanismer i den offentlige forvaltning. Opbygge ledelsessystem, der kan motivere og understøtte de aktuelle behov for overvågningsgrad og stimulere de nødvendige koordineringsmekanismer i organisationen. Fremme at ledelsessystemer bliver mere åbne for bruger tilpasninger inden for foruddefinerede kategorier afhængigt af ledelsesniveau.

Udvikling af nye offentlige ledelsessystemer, der både tiltrækker og fastholder dygtige og potentielt dygtige ledere i det offentlige. Case med udvalgte forvaltninger, så ledelsessystemerne tager afsæt i de konkrete problemstillinger. Udvikle ledelsessystemer, der af den enkelte leder kan skræddersyes til vedkommendes behov nu og i fremtiden, så det bliver et brugbart værktøj for løsning af denne dagligdag.