IKT-baseret serviceinnovation for operationel service

Det overordnede formål med aktiviteten er at fremme serviceinnovationen indenfor operationel service i Danmark. Dette vil ske gennem udvikling af ikt-baserede serviceplatforme samt udvikling af de nødvendigeproces- og innovationsværktøjer.Området inkluderer udvikling af ikt-baserede demonstratorer som er målrettet de operationelle services, det inkluderer også udvikling af generiske processer, metoder og modeller, som er nødvendige for at opnå serviceinnovation indenfor de operationel services.
Målgruppen er ’støttefunktioner og operationel service’, som er den største branche af serviceerhvervene her i landet. De konkrete områder, der falder indenfor denne branche er vikarbureauer, vagt og alarm, vask og tekstil, hjemmepleje, rengøring samt virksomhedsmæssig facility-management, der retter sig mod it, interne virksomhedsservice, bygninger og lokaler.
Yderligere informationer fås også via www.serviceinno.dk
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 3 mio. kr.
2011: 3 mio. kr.
2012: 3 mio. kr.
Totalt:9 mio. kr.
Kontaktinformation
Camilla Kølsen
Forsknings- og innovationschef
Alexandra Instituttet
Business and Processes Lab
Åbogade 34
8200 Aarhus N
Mobil: +45 22 17 28 40
camilla.koelsen@alexandra.dk

Grønne livsmiljøer

VisionForestil dig en fremtid, hvor bybilledet ikke bare er en samling af bygninger, veje og en enkelt park hist og her, men derimod er et sted, hvor det grønne miljø er integreret i, på og omkring byggeriet og tænkt ind som en helhed. Forestil dig yderligere, at det grønne ikke bare giver øget livskvalitet for byens indbyggere, men også spiller en hovedrolle i kampen mod de kraftigt voksende nedbørsproblemer og biologisk rensning af både luft og vand. Og at en urban bioproduktion også kan muliggøres som en del af visionen. Det handler kort sagt om bæredygtige byrum og bomiljøer.
Danmark er generelt bagud både hvad angår grønne livsmiljøer i bybilledet og grønne byer. Flere andre lande har en decideret tagpolitik fx Tyskland. Det har blandt andet resulteret i, at der i en by som Stuttgart er rigtig mange grønne tage faktisk 80 % af alle flade tage. Andre steder er hele grøn-ne byer ved at blive etableret fx Masdar i Abu Dhabi, Treasure Island i USA og Dongtan i Kina. Det er således nu, Danmark skal iværksætte F&U aktiviteter hvis danske virksomheder skal være med til at levere teknologi og know how til området.
Formål og forretningspotentiale
AgroTechs ambition er at forene biologiske og teknologiske kompetencer på tværs af brancher, så danske virksomheder ikke blot kommer med på vognen, men kommer helt frem i førersædet. Vi ser et stort potentiale i en verden hvor andelen af befolkningen, der bor i byer vil stige fra 50 % til 70 % frem mod 2050. Der stilles høje krav til videnniveauet for at kunne opnå denne position og få del i det nye marked. Aktiviteterne under denne resultatkontrakt vil:
• Udvikle teknologiske løsninger baseret på biologiske krav, så der både kan videreudvikles på eksisterende grønne miljøer og skabes helt nye løsninger på byens problemer fx systemer til luftrensning
• Bidrage til at realisere visioner og planer om klimaneutralitet og medvirke til at løse de store nedbørsproblemer
• Øge livskvaliteten ved at sikre adgang til grønne miljøer og nærhed til naturen.
Udover videnopbygning vil vi gennemføre en række demonstrationsaktiviteter som en del af AgroTechs eksperimentarium.
Målgruppe
Resultaterne vil være anvendelige for en bred vifte af aktører:
• Teknologileverandører til grønne miljøer og bygninger
• Udstyrsleverandører til glasbygninger, vandingssystemer og indendørsbeplantning
• Boligforeninger og andre større ejendomsbesiddere – særligt almennyttigt byggeri – der står overfor renoveringsopgaver
• Virksomheder, der planlægger og udfører arbejde i forbindelse med grønne miljøer og byggerier
• Planteproducenter – gartnerier – og forhandlere af planter
• Virksomheder, der arbejder med kontorbeplantning, beplantning af centre og andre offentlige rum
• Arkitektfirmaer.
Teknologiske serviceydelser
Følgende teknologiske serviceydelser udvikles:
• Tekniske og biologiske kravspecifikationer for grønne livsmiljøer
• Dyrkning af planter i grønne miljøer
• Rådgivning af bygningsentrepenører om fx krav til dimensionering
• Optimal effekt af grønne miljøer i kontorer, institutioner og private hjem
• Vugge til vugge analyse (Cradle to Cradle/C2C).
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 3,2 mio. kr.
2011: 3,2 mio. kr.
2012: 3,2 mio. kr.
Kontaktinformation
Lene Jakobsen
Innovationskonsulent
AgroTech
Grønne livsmiljøer
Højbakkegård Allé 21
2630 Taastrup
Telefon: +45 8743 8473
Mobil: +45 3091 0963
lzj@agrotech.dk

Grøn Energi

VisionForestil dig en fremtid, hvor nutidens fossile brændstoffer som kul og olie er afløst af fremtidens energiform: Vedvarende energi. En vedvarende energi skabt af blandt andet biomasse fra jordbrugs- og fødevaresektoren. Det er den korte vision for AgroTechs resultatkontrakt Den Grønne Energi.
Danmark har ambitiøse mål for hvor stor en andel af energiforbruget, der skal komme fra vedvarende energi, 20 % i 2011, 30 % i 2020. Vi er godt på vej både hvad angår biomasse og vindenergi, men for især biomassen er der et stort uudnyttet potentiale. Et potentiale, det giver god mening at udnytte fordi biomassen i modsætning til varierende energikilder som vind, sol og bølger er lagringsbar. Udfordringen består dog i at kunne levere en øget mængde biomasse uden at konflikte med forsyning af fødevarer til en stadigt voksende global befolkning.
Formål og forretningspotentiale
AgroTechs ambition er at initiere en vækstindustri i Danmark, der bygger på bæredygtig produktion af biomasse til energiformål og udstyr forædling og opkonvertering hertil. Dette kræver både øget viden om biomasseproduktion og samspil med teknologier, og i høj grad øget viden om hele biomas-seværdikæden. AgroTech råder over en række eksperter indenfor fagområder i hele bioenergiværdikæden og i livscyklusanalyse/LCA. Vi vil udvikle redskaber, som kan:
• Understøtte en øget og stabil biomasseforsyning via effektive dyrkningssystemer
• Sikre en intelligent udnyttelse af biomassen via nye og bedre konverteringsteknologier
• Sikre at produktion af biomasse ikke konflikter med produktion af fødevarer.
Redskaberne vil for en stor dels vedkommende blive udviklet i et nyt eksperimentarium, hvor vi kan demonstrere og validere viden og sætte den i et praktisk perspektiv.
Målgruppe
Redskaberne åbner et betragteligt grønt forretningspotentiale for disse målgrupper:
• Primærproducenter indenfor landbrug, gartnerier, marginalområder (bymiljøer, vådområder) samt alternative biomasseproducenter som eksempelvis algedyrkere
• Følgeindustri til producenter og aftagere af biomasse, både små, mellemstore og store virk-somheder
• Aftagere af biomasse til foder- og fødevareindustrien, energi- og transportsektoren samt plast og byggeindustrien
• Offentlige myndigheder.
Teknologiske serviceydelser
Følgende teknologiske serviceydelser udvikles:
• Biomassekoncepter
• Forsyningskoncepter
• Undervisning, rådgivning og benchmarking til biomasseproducenter.
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 4,8 mio. kr.
2011: 4,8 mio. kr.
2012: 4,8 mio. kr.
Kontaktinformation
Anke Stubsgaard
Innovationskonsulent
AgroTech
Plantebiomasse og energiafgrøder
Udkærsvej 15
8200 Århus N Danmark
Telefon: +45 8743 8467
Mobil: +45 4010 8366
aks@agrotech.dk

Grøn Test

VisionAgroTech vil gøre det langt nemmere for danske virksomheder, at få verificeret og dokumenteret nye miljø- og klimateknologier inden for jordbrugs- og fødevareområdet. Kort sagt: Vi vil stå i spidsen for etablering af én koordinerende instans, der giver adgang til veldokumenterede, uafhængige og uvil-dige evalueringer, effektvurderinger, analyser og teknologibeskrivelser.
Udvikling og valg af nye teknologier er altid en udfordring for virksomheder. Det gælder uanset om der skal træffes valg mellem forskellige teknologileverandører, eller der er tale om en vurdering af hvilken investering af en række mulige, der giver den største miljømæssige og økonomiske effekt. Et veldokumenteret grundlag er en forudsætning for at kunne træffe den rette beslutning og dette grundlag skal kunne tilvejebringes uden at skulle konsultere et hav af instanser.
Formål og forretningspotentiale
AgroTechs ambition med denne resultatkontrakt er, at udvikle test og faciliteter, der er skræddersyet til de mange virksomheder, der opererer direkte i landbrug eller i den store følgeindustri. Ikke mindst på effekt-vurderinger er der behov for udvikling af ydelser. Aktiviteterne under denne resultatkon-trakt vil:
• Sikre uvildige test- og vurderingsresultater af høj kvalitet
• Tilgængelige test og valideringsaktiviteter for virksomheder
• One-stop-shop for virksomheder med konkrete test og valideringsbehov
• Test og valideringsservices, som inddrager økonomiske og produktionsmæssige overvejelser.
Udover videnopbygning vil vi gennemføre en række demonstrationsaktiviteter som en del af Agro-Techs eksperimentarium hvor vi videreudvikler eksisterende forsøgsmarker, og etablerer reference-landbrug, væksthusforsøg og laboratorieservicefaciliteter.
Målgruppe
Vi henvender os til virksomheder relateret til jordbrugserhvervet og med behov for dokumentation af produkternes værdi for slutbruger, undersøgelse og validering, produktafprøvninger, dataanalyser, miljø og energiberegninger, GMO-bestemmelser, funktionstest og kontrol af udstyr, deklarering af biomasse med mere. Virksomhederne kan inddeles i disse grupper:
• Teknologileverandører til jordbruget
• Øvrige leverandører
• Offentlige myndigheder og interesseorganisationer
• Rådgivningssektoren
• Jordbrugerne
• Energiproducenter.
Teknologiske serviceydelser
Følgende teknologiske serviceydelser udvikles:
• Forsøgs- og referencelandbrug
• Laboratorieservices og kvalitetskontrol
• Testudstyr og protokoller
• Statistisk beregning.
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 3 mio. kr.
2011: 3 mio. kr.
2012: 3 mio. kr.
Kontaktinformation
Birgitte Feld Mikkelsen
Seniorkonsulent
AgroTech
Plante- og markforsøg
Udkærsvej 15
8200 Århus N Danmark
Telefon: +45 8743 8489
Mobil: +45 3092 1799
bfm@agrotech.dk

Grønne fødevarekæder

VisionForestil dig en fremtid, hvor fødevarer er naturligt funktionelle og endnu friskere, end du kender det i dag, når de lander i indkøbskurven. Effektiv produktion er ikke længere nok for at drive en profitabel forretning, nu stilles der helt andre krav til producenterne. Bæredygtighed bliver fremtidens konkur-renceparameter. Fødevarer produceres under hensyntagen til miljø og klima. De skal også være sunde, friske og let tilgængelige. Det er kort fortalt, hvad AgroTechs resultatkontrakt De Grønne Fødeva-rekæder handler om.
Danskerne – tilsammen med indbyggerne i resten af den vestlige verden – bliver tungere og tungere. Det har negative konsekvenser for den enkelte og det er dyrt for samfundet, særligt sundhedssektoren. Sundhed bliver styrende for produktudvikling i fødevaresektoren. Samtidig stiller forbrugere og detailhandel krav om ansvarlig produktion, der helt enkelt er blevet en del af grundspillet, hvis virk-somheden vil bevare konkurrencekraft fremadrettet.
Formål og forretningspotentiale
AgroTechs ambition er at udvikle teknologiske serviceydelser, der kan hjælpe værdikædens aktører med at udvikle samlede strategier for optimering af kvalitets- og ressourceparametre.
Aktører langs værdikæder, som samarbejder om at udnytte kædens muligheder, står stærkere i den globale konkurrence end enkeltvirksomheder. På kvalitets- og ressourceområdet mangler der dog forskningsmæssig viden om kobling af parametre i primærproduktionen med forædlingsleddet, som kan fungere som fælles beslutningsgrundlag for værdikædens aktører.
Vi vil udvikle disse redskaber:
• Teknologiske serviceydelser baseret på forhold i primærproduktionen, så effektiv og bæredygtig udvikling og produktion af naturligt funktionelle fødevarer muliggøres.
• Skabe et videnbaseret operationelt beslutningsgrundlag for opstilling af nødvendige kvalitetskrav til udvikling og produktion af fødevarer med skræddersyede egenskaber.
• Øge den værdikædebaserede forretningsforståelse for aktører langs mælke- samt frugt og grøntkæderne radikalt.
• Sikre videnspredning af resultater fra aktiviteterne til andre værdikæder inden for jordbrugs- og fødevareproduktion.
Redskaberne vil for en stor dels vedkommende blive udviklet i et nyt eksperimentarium, hvor vi kan demonstrere og validere viden og sætte den i et praktisk perspektiv.
Målgruppe
I denne kontrakt er fokus mælk, frugt og grønt. Vi har derfor disse målgrupper:
Mælkeværdikæden:
• Virksomheder inden for kvæg- og græsfrøavl
• Mælkeproducenter og disses rådgivere
• Virksomheder der fremstiller øvrige foderstoffer til kvægsektoren
• Virksomheder, der producerer malkeanlæg, proces- og måleudstyr til mælkeproduktion
• Mejerier
• Mælkesektorens brancheorganisationer i Landbrug & Fødevarer.
Frugt- og grøntværdikæden:
• Frø – og forædlingsvirksomheder, frugt- og grøntprodukter
• Rådgivere
• Producenter af frugt og grønt på råvareniveau på friland og i væksthuse
• Virksomheder, der udvikler og producerer væksthuse samt produktionsteknologi til frugt- og grøntproducenter såsom beskærings- og høstudstyr.
Teknologiske serviceydelser
Følgende teknologiske serviceydelser udvikles:
• Designkriterier for ressourceeffektiv produktion af kvalitetsfødevarer.
• IKT-baserede løsninger til opsamling og modellering af kritiske data til dokumentation og beslutningsstøtte.
• Rådgivningskoncept om identifikation af kritiske data ift. kvalitet og ressourceudnyttelse.
• Model for samlet analyse af kvalitetsparametre og ressourceeffektivitet.
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 3 mio. kr.
2011: 3 mio. kr.
2012: 3 mio. kr.
Kontaktinformation
Projektleder, Mælk
Søren Rosenkrantz Riber
Projektkoordinator
AgroTech
Udkærsvej 15
8200 Århus N Danmark
Telefon: +45 8743 8449
Mobil: +45 3092 1777
srr@agrotech.dk

Projektleder, Grønt og Frugt
Brian Christensen
Seniorkonsulent
AgroTech
Højbakkegård Allé 21
2630 Taastrup
Telefon: +45 8743 8479
Mobil: +45 2018 5928
brc@agrotech.dk

Styrket miljøteknologi igennem verifikation – DANETV

Aktiviteten vil bestå af 5 delaktiviteter:1) DANETV udbyder allerede i dag verifikation indenfor 6 teknologiområder. Dette antal skal fordobles for at give flere virksomheder mulighed for at få deres produkter verificeret.
2) GTS instituttet DELTA inddrages i DANETV samarbejdet. DELTA har testfaciliteter, der kan benyttes til at simulere realistiske test i forskellige brugsmiljøer. Dette vil kunne nedbringe behovet for omkostningstunge og langvarige tests på feltlokaliteter.
3) For at hjælpe små og mellemstore virksomheder til at få nytte af verifikation gives information om DANETV’s ydelser. Dette kan desuden indebære indledende vurdering af relevans for verifikation af produkter.
4) EU er i øjeblikket ved at implementere et EU verifikationsprogram. 3 teknologiområder udvælges til at deltage i startfasen. DANETV vil arbejde for at få en rolle i EU programmet og for at fremme danske interesser i udarbejdelsen af programmet.
5) DANETV deltager i et internationaliseringsprojekt med det formål, at et produkt verificeret et sted i verden accepteres som verificeret i hele verden.
Når projektet er gennemført vil følgende milepæle være opnået:
Der vil være udført 15 verifikationer, hvoraf mindst 1 verifikation er udført i internationalt samarbejde.
Omkring 70 små og mellemstore virksomheder vil være blevet rådgivet om miljø- og klimaverifikation.
Et redskab til brug for realistiske test i forskellige brugsmiljøer vil være udviklet, og disse tests vil være indarbejdet i delcentrenes udbud af testmetoder.
DANETV’s hjemmeside vil videregive generel information opnået ved rådgivning af små og mellemstore virksomheder samt oplysninger om gennemførte verifikationer. Derudover vil der ske formidling til danske virksomheder gennem formidlingsmøder og artikler.
Internationalt vil der være udarbejdet modeller og metoder for internationalt samarbejde om gensidig anerkendelse af teknologiverifikation.
Budget
Ikke offentliggjort
Kontaktinformation
Thorkild Frandsen
Seniorkonsulent
AgroTech
Biogas og gylleseparation
Agro Food Park 15,
Skejby 8200 Århus N
Telefon: +45 8743 8468
Mobil: +45 2171 7761
tqf@agrotech.dk

Styrket global konkurrenceevne

Viden og ny teknologi er afgørende konkurrenceparametre for højteknologiske virksomheder og virksomheder, der konkurrerer på den globale scene. Konkurrenterne er hurtige til at tilpasse sig udviklingen, og mens store virksomheder har muligheder for at opretholde egne forskningsafdelinger med det formål at følge udviklingen, er det meget sværere for SMV’erne at opretholde og styrke deres vækst gennem hurtig adaption af ny viden og ny teknologi. DELTA ønsker at sikre en teknologisk infrastruktur med henblik på at opnå en nyttevirkning for danske erhvervsvirksomheder – og herunder især SMV’erne – gennem en styrkelse af den del af infrastrukturen, der har betydning for virksomhedernes anvendelse af nye teknologiske muligheder. Styrkelsen af DELTA’s teknologiske infrastruktur fokuserer på to hovedspor:Videnformidling: DELTA vil sikre en fortrinsvis international opsøgning og indsamling af viden om standardisering koblet med en formidling direkte til de enkelte virksomheder i forbindelse med vores test- og rådgivningsydelser. Aktiviteten omfatter deltagelse i mere end 50 standardiseringsgrupper, herunder fortsættelse i eksisterende for at sikre kontinuiteten i arbejdet samt i nyetablerede i Resultatkontraktperioden.
Måling og test: DELTA vil sikre sit fortsatte arbejde indenfor den legale og industrielle metrologi, en opkvalificering af DELTA’s referencelaboratorium for fugtmålinger og udvidelse til mobile løsninger.
Indsatsen indeholder dermed en blanding af aktiviteter, der skal fastholde og videreføre vigtige infrastrukturelementer i DELTA’s teknologipalette, og nye tiltag, der skal udbygge vores bidrag til at skabe gunstige rammebetingelser for danske virksomheder, herunder især SMV’ere.
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 3,23 mio. kr.
2011: 3,23 mio. kr.
2012: 3,23 mio. kr.
Kontaktinformation
Ole Andersen
oa@delta.dk
72194000

EvaluationLab: Åbent Brugertestcenter & Konceptværksted

Aktiviteten vil skabe værdi ved at adressere behovet for at udvikle og udbyde en agil og accelereret proof-of-concept service baseret på innovative teknologier og sensorisk brugerevaluering. Det betyder, at der skabes et internationalt anerkendt FoU-community værksted, hvor alle med eller uden erfaring kan komme med deres nye koncepter og -teknologier og få dem afprøvet og evalueret teknologisk og brugermæssigt (sensorisk) i en agil proces. Målet er at sikre, at langt flere idéer kommer fra tegnebrættet og ud i egentlig udvikling.Aktiviteten målrettes iværksættere og SMV’er og vil udbyde praktiske og konkrete teknologiske services, hvor nye værktøjer, metoder og discipliner som agil udvikling, agil og distribueret sensorisk analyse, brugerinddragelse, elektronisk sketching og lignende bringes sammen til accelererede proof-of-concept forløb. DELTA vil fokusere på nye værktøjer, nye sensoriske metoder og teknikker og forene dem i agile processer.
Aktiviteten tager afsæt i national og international forskning og indeholder et bredt samarbejde med mere end 6 universiteter. Der etableres et nyt FoU-miljø i DELTA, der vil have kobling til en bred vifte af master- og Ph.d. studerende og give et nyt udbud i den teknologiske service. Endeligt har aktiviteten en stor ambition for videnspredning og for skabelsen af flere succesfulde vækstiværksættere.
Billede: (C) Renjith Krishnan
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 5,06 mio. kr.
2011: 5,06 mio. kr.
2012: 5,06 mio. kr.
Kontaktinformation
Ole Andersen
oa@delta.dk
72194000

Fremtidens klima- og miljøovervågning

Vores klode står overfor stadig stigende klima- og miljøproblemer, men forskerne har svært ved at fastslå problemernes omfang og udviklingshastighed. Ny IKT-teknologi kan indsamle data over store arealer/kontinenter og sikre, at myndigheder og politikere tager de rigtige beslutninger i tide.Danmark har en god international position for ”Miljøbevisthed”, ”Grønne teknologier” og dertil virksomheder med eksport i milliardklassen indenfor sektoren. Førende internationale eksperter peger på, at sensorteknologi kombineret med mikroelektronik vil blive det næste årtis lige så store teknologispring PC’erne var i 80’erne og World Wide Web var det i 90’erne.
Det er derfor vigtigt, at Danmark positionerer sig optimalt og forbereder sine produktions- og servicevirksomheder på dette konkurrencemæssige vækstpotentiale ved at udnytte de forsknings- og demonstrationsmuligheder Danmark har i kraft af sin størrelse og infrastruktur. Smarte miniaturiserede sensorer, dataopsamling uden ekstern energiforsyning, selvkonfigurerende netværk, trådløs kommunikation til centrale stationer kan blive midlet.
DELTA vil sammen med DTU, IT-Universitetet og internationale universiteter udvikle den nødvendige teknologi, skabe en funktionel platform med et bredt potentiale og gennemføre demonstrationsprojekter med det formål at inspirere danske firmaer og serviceorganisationer til at stræbe mod en international førerposition.
Det er ikke hermed hensigten, at DELTA vil konkurrere med danske producenter af miljøteknologier, men alene at etablere en mulig teknologiplatform, demonstratorer og konkurrencemæssige fordele, som skal inspirere mange danske virksomheder og skabe ny innovation indenfor cleantech områderne.
DELTA har ingen ambitioner om at udfordre eksisterende danske produkter af denne eller lignende karakter, men det er vores målsætning at styrke vores kompetence og drive teknologien videre, således at helt nye applikationsspecifikke produkter kan bringes på markedet af danske virksomheder med reduceret risiko. Endeligt sigter kompetenceopbygningen og videnspredningen mod hele værdikæden og ikke kun den produktudviklende del af markedet.
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 6,43 mio. kr.
2011: 6,43 mio. kr.
2012: 6,43 mio. kr.
Kontaktinformation
Ole Steensen
os@delta.dk
72194000

Intelligente velfærdsteknologier og engangsartikler

Aktiviteten vil skabe værdi ved at adressere hele værdikæden fra patient i eget hjem til hospital, herunder kommuner, producenter og serviceudbydere. Det vil ske gennem en FoU-aktivitet fokuseret på en platform og teknologiske services for intelligente engangsartikler, heraf opbygning af et center for test og certificering af intelligente velfærdsteknologier og endeligt sikring af international videnhjemtagning samt dansk succes under AAL programmet omkring fremtidige behov for velfærdsteknologier.DELTA vil etablere nye centrale enheder inden for intelligente velfærdsteknologier, der samlet set vil være unik i sin struktur og have international status. DELTA vil etablere et nyt forskningsområde gennem modning og udvikling af en teknologisk og produktionsteknisk platform for intelligente engangsartikler, der bl.a. skal kunne modstå sterilisering og være produktionsrobust. DELTA vil baseret på en international FoU-indsats etablere et samlet center for test og certificering af intelligente velfærdsteknologier, herunder deltagelse i Continua Health Alliance. Endeligt vil DELTA indtræde en central rolle i Ambient Assisted Living programmet for at sikre dansk succes bl.a. gennem succesfuldt AAL-Forum i Danmark 2010 samt sikre et sammenhængende serviceudbud i samarbejde med Teknologisk Institut inden for test af velfærdsteknologier.
DELTA’s erfaring fra sundhedsområdet er, at det er yderst vigtigt at have alle aktører med. Derfor er de tre delaktiviteter tæt forbundne. Aktiviteten indeholder en stor international berøringsflade og samarbejde med mere end 11 universiteter og andre partnere – og vil resulterer i en bred videnspredning, nye brugere af GTS-systemet samt udbygning af og sammenhæng i det teknologiske serviceudbud inden for det velfærdteknologiske område.
Budget
Medfinansiering fra Rådet for Teknologi og Innovation:
2010: 9,37 mio. kr.
2011: 9,37 mio. kr.
2012: 9,37 mio. kr.
Kontaktinformation
Claus F. Nielsen
cfn@delta.dk
7219 4000

GTS Login

Log ind som GTS bruger for at administrere dine indsatsområder og aktiviteter.

E-mail *
Password *