Standarder, test og certificering

Senest opdateret d. 1/3-2022
Afsluttet
Alexandra Instituttet
FORCE Technology
Indsatsområdet Digital sikkerhed, tillid og dataetik under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi og Service og offentlig innovation
Kristian Krämer
Senior Project and Business Development Manager

Denne aktivitet vil fortsætte og udvide Alexandra Instituttets og FORCE Technology’s involvering i certificering indenfor, og standardisering af, nye avancerede digitale teknologier, og bidrage til de overordnede mål omkring dette i indsatsområdet.

Standarder kan hjælpe virksomheder med at navigere i de forskellige sikkerhedsniveauer, specifikationer af systemers adfærd og fremtidig regulering omkring ansvarlig og tillidsskabende AI. Dette giver dem redskaber til at placere sig selv og deres produkter på korrekte niveauer – noget, vi ved fra virksomhederne (især SMV’erne), kan være en stor udfordring. Desuden er standarder en måde for virksomheder at kommunikere deres produkters egenskaber med deres kunder, hvilket er vigtigt, da vi begynder at se flere og flere krav fra kunder om, at produkter skal leve op til visse standarder.

Konkret vil dette aktivitetsområde bidrage til indsatsområdet overordnede mål med en eller flere virksomhedscases og et eller flere nye samarbejder med vidensinstitutioner fx gennem F&I ansøgninger. Det vil desuden udbygge og udvikle digitale test- og certificeringsfaciliteter indenfor cybersikkerhed med fokus på sikkerhed produkter og systemer, og stille dette til rådighed som en teknologisk service.