Fremtidens sunde og klimavenlige fødevarer
Senest opdateret 30.04.2024
Fremtidens sunde og klimavenlige fødevarer

Dansk fødevareindustris globale position skal udbygges, samtidig med at klimaneutralitet i 2045 realiseres. Indsatsen er et væsentligt bidrag til at transformere fødevaresystemet for at sikre, at fremtidens fødevarer er klimavenlige, sunde, sikre og velsmagende.

Debat om dette forslag
Se kommentarerne forslaget fik i debatperioden

Opsummering

Danmark skal styrke sin globale position inden for fødevare- og ingrediensproduktion med fokus på at opnå klimaneutralitet i 2045. Indsatsen sigter mod at fremme innovation og tilvejebringe teknologi for udvikling af klimavenlige, sunde og velsmagende fødevarer, der kan imødekomme nationale og globale markedskrav. Digitale løsninger og sporbarhedssystemer, der kan sikre ressourceeffektiv produktion, skal udvikles. Aktiviteterne vil fokusere på opbygning af kompetencer, udvikling og tilpasning af teknologi samt udvikling af serviceydelser med fokus på klimavenlige produktionssystemer og -processer, digitalisering og sporbarhed i fødevarernes værdikæde. Udvikling og industriel test af de nye løsninger faciliteres gennem samarbejde med universiteter, klyngeorganisationer og virksomheder.
Læs mere
Pulje
Kategorier
GTS Institutter
GTS_logoer_samlet_Teknologisk
Del på sociale medier
Kontaktpersoner
alh_0
Anne-Lise Høg Lejre
Direktør

Download
forslag til indsatsområde-
beskrivelse

Opsummering

Danmark skal styrke sin globale position inden for fødevare- og ingrediensproduktion med fokus på at opnå klimaneutralitet i 2045. Indsatsen sigter mod at fremme innovation og tilvejebringe teknologi for udvikling af klimavenlige, sunde og velsmagende fødevarer, der kan imødekomme nationale og globale markedskrav. Digitale løsninger og sporbarhedssystemer, der kan sikre ressourceeffektiv produktion, skal udvikles. Aktiviteterne vil fokusere på opbygning af kompetencer, udvikling og tilpasning af teknologi samt udvikling af serviceydelser med fokus på klimavenlige produktionssystemer og -processer, digitalisering og sporbarhed i fødevarernes værdikæde. Udvikling og industriel test af de nye løsninger faciliteres gennem samarbejde med universiteter, klyngeorganisationer og virksomheder.
Læs mere

Debat om dette forslag

106 Kommentarer
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments

GTS Login

Log ind som GTS bruger for at administrere dine indsatsområder og aktiviteter.

E-mail *
Password *